onsdag 26. mai 2010

Kalesjestoff


Skal du kjøpe kalesjestoff, bør du velge kvalitet. Jens Sagen har lang erfaring med produksjon av båtkalesjer og bruker kun kalesjeduk av høyeste kvalitet. Kalesjedukene deres er laga for å kunne tåle de grusomste vær- og vindforhold.

Duken som Jens Sagen bruker er Markilux 37 som er laget av fiberstoffet polyacryl. Den er gjennomfarget med høyeste fargeekthet. Kalesjeduken er særdeles vannbestandig og motstandsdyktig mot råte, insekter, sur nedbør, måkeskitt, UV-lys og så videre. Den krymper omtrent ikke og er belagt med Polyurethan på innsiden. Den er impregnert utvendig mot vann, smuss, olje osv. Jens Sagen A/S bruker alltid bomullsomspunnet polyestertråd som er vannavstøtende, YKK-glidelåser og vindusplast av ypperste kvalitet, fordi det holder lengst.

Kalesjestoff finner du her.

Båtpuss
Du kommer til å få behov for å vedlikeholde duken etter en tid i vær og vind. Sømmer vil ofte morkne etter hvert på grunn av saltvann og sollys. Vask båtkalesjen ved å gjennomfukte den, ta på vaskemiddel, skrubb med myk børste, skyll godt og henge til tørk. Ikk finn på å bruke høytrykkspyler, da svekkes sømmene. Skal du impregnere kalesjen, tar du den av båten først og sørger for at den er helt tørr.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar