onsdag 26. mai 2010

Båtkalesjer

Her er noen tips om båtkalesjer.

Nye kalesjer
Har du nettopp kjøpt deg ny båtkalesje, må du være obs på at det kan lekke inn vann ved første regnskur, men dette er helt normalt. Når man syr en kalesje er tråden tynnere enn nåla og tråden må ha kontakt med vann for å svelle ut og tette nålehullet. Men etter første regnskur er kalesjen tett.

Lagring for vinteren
Før båtkalesjen settes vekk for vinteren, bør den få riktig stell. Ta bøylene ut av kalesjen, vask duken og lagre den separat. Båtkalesjer må være helt tørre før de settes bort på et tørt sted. Ikke lagre kalesjen på båten, dersom kalesjer legges på et fuktig sted, kan det fort bli jordslag.

Båtpussen
Båtkalesjer har behov for litt vedlikehold etter en tid i vær og vind, slik som rengjøring, impregnering, reparasjoner av sømmer, vinduer, glidelåser osv. Sømmer vil ofte råtne etter en stund på grunn av saltvann og sollys. Når du skal vaske båtkalesjen, så gjennomfukter du den, tar på vaskemiddel, skrubber med en myk børste, skyller godt med rent vann og henger den til tørk. Ikke bruk høytrykkspyler, da svekkes sømmene. Når du skal impregnere båtkalesjen, ta den av båten først og pass på at den er helt tørr.

Jens Sagen kalesjer
De fleste benytter kalesje fra Jens Sagen. Jens Sagen har lang erfaring med produksjon av kalesjer og bruker kun akrylduk av beste kvalitet. Båtkalesjene deres er laget for å kunne tåle de aller verste vær- og vindforhold. Jens Sagen bruker Markilux 37 som er det beste innen kalesjeduk. Markilux 37 er laget av fiberstoffet polyacryl som er spinndysefarget med høyeste fargeekthet. Duken er særdeles vannbestandig og motstandsdyktig mot råte, insekter, sur nedbør, måkeskitt, UV-lys osv. Den krymper nesten ikke og er belagt med Polyurethan på innsiden. Den er i tillegg impregnert utvendig mot vann, smuss, olje osv. Jens Sagen bruker alltid bomullsomspunnet polyestertråd som er vannavstøtende, YKK-glidelåser og vindusplast av ypperste kvalitet. Det er dette som er best i lengden.

Kjøp båtkalesjer her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar